Restrukturiranje medijskog tržišta

Od zadnjeg Weekenda svjedoci smo značajnih promjena na regionalnom medijskom tržištu. Među više akvizicija i spajanja te novih intenzivnih suradnji medijskih grupacija ipak se najviše ističe niz akvizicija iza kojih stoji američki fond KKR.

Novinarstvo mora biti kao Rolling Stonesi – dobro i kvalitetno

Novinarski posao u suštini se nije promijenio. Promijenila se publika i potrebe korisnika, distributivni kanali i način na koji informacija dolazi do publike. Novost je da novinari moraju usvajati nova znanja, služiti se alatima za analitiku kako bi bolje upoznali svoju publiku, djelovati na sve tri platforme – digitalu, printu i videu, kazao je Goran Gavranović, glavni urednik 24sata na panelu ‘Novinar/stvo 21.

Tko je kriv za lošu kampanju – klijent ili agencija?

Izgubljeni u prijevodu, situacija je u kojoj su se barem jednom našli svi koji su bili u komunikaciji agencija-klijent. Kako dobiti dobar brief, koji su problemi s kojima se dnevno susreću agencije i klijenti i gdje nastaje break u komunikaciji, raspravljalo se na panelu ‘Izgubljeni u prijevodu’.

Kako u 5000 dana promijeniti svijet?

Do 2030. godine 193 svjetska lidera u UN-u obvezalo se ispuniti 17 ciljeva održivog razvoja. To nam daje manje od 5000 dana da promijenimo svijet. Međutim, održivost je u poslovanju jednako izazov i prilika – pametne agencije ciljeve UN-a za održivi razvoj koriste kao dobro sredstvo za izgradnju brendova.

Radio će opstati, vidjet ćemo na kojim uređajima

Iako televizija i video sadržaj diktiraju medijsku scenu, radio je i dalje uspio ostati relevantan široj publici. On drži jedinstvenu poziciju kao izvor besplatne glazbe, informacija i zabave, kazala je  programska direktorica Antene Zagreb Katarina Sučić na panelu ‘Radio jači nego ikad’.

Page 1 of 912345...Last »