Christine Amtmann & Elsa Comby

Elsa Comby, Arte France, Odnosi s javnošću u Uredu Predsjednika i Christine Amtmann, Arte Geie, Voditeljica za europski razvoj (Francuska)

Petak 21/09/2018 11:15
Dvorana French-German Connection

O GOVORNIKU

Elsa se pridružila Arte France 2016. kao voditeljica Odnosa s javnošću u Uredu Predsjednika. Prije svog vremena u Arte-u, bila je diplomatski savjetnik bivšem francuskom ministru obrazovanja, a prije toga je nekoliko godina radila za Francuski nacionalni filmski fond (CNC). Elsa ima diplomu sa Sciences Po u Grenobleu i Parizu. Rođena u njemačkoj, Christine radi za Arte Geie u Strassbourgu od 2013. gdje je glavna i odgovorna za razvoj kanala u Europi te za odnose s ARTE-ovim partnerskim kanalima diljem Europe. Christine je magistrirala Europske odnose na sveučilištu Paris-Sorbonne te je prvostupnik Auckland Sveučilišta na Novom Zelandu.

PREDAVANJE

ARTE-ova digitalna strategija i europski razvoj

ARTE je priznat kao jedan od pionira digitalnih medija. ARTE nije samo televizijska kuća i web player, već i TV i web producent. Kao takav, ARTE se upušta u sve nove mogućnosti distribucije sadržaja koje nudi internet, te ih iskorištavaju iz kulturne perspektive (kreiranje contentaza nove navike gledatelja) i tehničke perspektive (koristeći široku paletu dostupnih mreža). Tijekom godina ARTE je pojačao svoje razumijevanje navika i preferencija publike, kao i stručnost u mobilnim uređajima, povezanim televizorima i OTT distribuciji, koja svakodnevno raste. ARTE je jedan od prvih kanala koji su svojoj publici u Francuskoj i Njemačkoj ponudili catch-up TV servis u listopadu 2007. Kanal također pojačava svoju stručnost oko inovacija te novih načina digitalnog pripovijedanja, a dodatno je ko-producirao različite 360° programe koji su dostupni putem ARTE360 VR aplikacije posebno dizajnirane za ovu vrstu hipnotičkog sadržaja. Stvaranje televizijskog kanala za dvije publike se nikada nije desilo povijesti televizije te je danas izuzetak na globalnom televizijskom tržištu. Od svog nastanka, ARTE se zalaže za kulturnu raznolikost i višejezičnost, uvjeren kako bolja cirkulacija europskog sadržaja može značajno doprinijeti europskoj kulturnoj integraciji. Svi programi se emitiraju na francuskom i njemačkom. Postoji niz programa koji su dostupni online sa engleskim, španjolskim, poljskim i od lipnja ove godine, talijanskim titlovima. Dodatno, partnerstva koja je ARTE potpisao sa ostalim europskim javnim televizijskim kućama dokazuju da je ARTE predan emitirati programe koji dovode europsku kreativnost i raznolikost do samog vrhunca. ARTE također ko-producira revolucionarne programe u suradnji s drugim televizijskim kanalima diljem svijeta. ARTE-ov europski razvoj doslovno prolazi kroz sam sadržaj, kao i kroz njegovu jezičnu i teritorijalnu dostupnost.

MODERATOR

Iva Šulentić

Voditeljica (Hrvatska)