Extras

Petak 23.09.2016.   16.30 – 16.45    Dvorana Vrt

Indoor kreativac powered by B1 plakati

powered by

B1-PLAKATI

indoorLogo2016Svi znamo da smo zatrpani raznim marketinškim porukama sa dobrom idejom, bez ideje, a samo dobro kreativno rješenje se pamti i ima učinka na ciljnu skupinu. Iz tog razloga i mi u B1 Plakatima već šestu godinu za redom potičemo kreativne agencije da za svoje klijente naprave na tako jednostavnom mediju što upečatljiviju i zapaženiju poruku.
Kreativno iskoristite sve prednosti B1 medija jer se nalaze na mjestima gdje i Vaša ciljna skupina.
Promotivna poruka je istovremeno i sadržaj kojeg imate vremena pročitati.
Prodajno mjesto je u neposrednoj blizini oglasnog prostora i omogućuje brzu realizaciju želje!
Svi sudionici festivala imat će mogućnost izabrati svoje favorite i osvojiti savršen vikend po izboru. Sve potrebne informacije možete naći na http://www.b1-plakati.hr/.

Vaš B1 team


Subota 24.09.2016.   12.30 – 14.00    Dvorana Vikendica

SoMo Borac – najbolji digitalni radovi iz cijele regije

powered by

samoborac logo

Po četvrti put na Weekendu doznat ćemo tko su ponosni vlasnici najboljih regionalnih digitalnih projekata u 9 različitih kategorija! Sve radove ocijenili su digitalni stručnjaci iz najvažnijih agencija regije – njih čak 20. Otkrijte i vi tko je imao najbolju Facebook stranicu, content-marketinški projekt godine, viralni blockbuster, odnosno tko će biti community manager i digitalac godine! Saznajte kome ide nagrada u novoj kategoriji SoMoRitanac, tko je smiksao najbolji digitalni mix, a tko osvojio ostale društvene mreže ili napravio tehnološku inovaciju! www.somoborac.com

MODERATOR

Iva Šulentić (Hrvatska)


Čaj od šljiva

čajšljivaPeta najprodavanija knjiga u Srbiji ove godine, to je mjesto držala čak nekoliko tjedana. Trenutno je u svom 5. izdanju, i dalje u Top 40…

Lazar Džamić pokazuje tipičnu englesku vještinu: da sa malo riječi mnogo kaže. Jezik kojim to čini je jednostavan i otmjen, metafore su mu maštovite i pametne, a zapažanja lucidna i duhovita. Uz perfektnu ravnotežu šarma i ozbiljnosti, on uspoređuje suzdržani engleski i pregrijani srpski mentalitet u isti mah nemilosrdno i sa velikim simpatijama za obje strane. Od Borislava Pekića do današnjih dana nismo, vjerujem, imali boljeg autora koji se prihvatio ove izazovne teme.

Ivan Ivačković

Dvije države, jedna kraljevina bez i druga republika sa krunom na zastavi. Dva naroda, jedan koji se pravi važan i drugi koji se “pravi Englez”. Dvije civilizacije, jedna koja ima Wimbledon i druga koja ima šampiona istog. Dva otoka, jedan okružen oceanom, drugi žicom… Lazar Džamić je zaista fenomen. Sudeći po “Čaju od sljiva”, on je čovjek koji je uspio da bude na dva (suprotna) mjesta u isto vrijeme!

Slavoljub Stanković

Krovni naslov “Čaj od šljiva” bio je genijalno Lazino pokriće za ozbiljnu studiju engleskih i srpskih korijena, DNK, mentaliteta, radne etike, komunikacije, ponašanja, svakodnevnih navika… Kako su tekstovi odmicali, postajalo je očiglednije da je pred čitaocima ozbiljna sociopsihološka studija. Takvu je mogao da napravi samo rasni antropolog koji ozbiljno studira pojedince, zbilju, društvene grupe, mentalitete, socijalne odnose, pojave, društvene anomije, povijesni kontekst…

Miša Brkić

Džamić inteligentno i na jednostavan način ulazi u mikrokozmos naše svakodnevice. On pokazuje ono nesvjesno, ali vrlo vidljivo i na (samo)ironičan način otvara različitost mirisa i osjećanja Zapada i Istoka, Rima i Carigrada; znači onoga što shvaćamo Europom.

Andrej Horvat


Subota 24.09.2016.   11.15 – 12.15    Vikend radni prostor

SnapUp 2.0

Nakon uspješnog prvog Snapchat meetupa u Zagrebu, koji je okupio preko 120 zaljubljenika u Snapchat, Bamboo Lab organizira SnapUp 2.0., drugi susret Snapchattera, posvećen svim korisnicima i zaljubljenicima (ali i onima koji će to tek postati) u Snapchat – trenutno najbrže rastuću društvenu mrežu sa 150 milijuna aktivnih korisnika te 10 milijardi video pregleda dnevno. Na drugom SnapUpu pričat ćemo o tome zašto brendovi u Hrvatskoj trebaju koristiti Snapchat te o rastućem utjecaju koji ima u Hrvatskoj. Zašto vam je Snapchat potreban u izgradnji vlastitog brenda, saznajte na SnapUpu 2.0.!

MODERATOR

Iva Soldo, Bamboo Lab, suosnivačica i direktorica marketinga (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.   16.45 – 18.45    Dvorana Vikend

Oglašivači biraju najbolje agencije na BalCannesu

powered by

balcannes logo

U sklopu Weekend Media Festivala održat će se peta po redu revija najboljih reklamnih agencija BalCannes na kojoj od ove godine oglašivači imaju još važniju ulogu – odabira 25 najboljih projekata iz 6 zemalja regije te dodjele nagrada, među kojima i onih za najbolju agenciju i projekt BalCannesa. Svi oni koji će se u sklopu BalCannesa naći na Weekendu, prvenstveno oglašivači, novi i stari klijenti, u petak popodne u glavnoj dvorani imat će priliku pogledati jedinstveni pregled najbolje regionalne marketinške produkcije, a nakon festivala moći će pretraživati agencijske profile putem stranica BalCannes Yellow Pages (www.balcannes.com).

MODERATOR

Iva Šulentić (Hrvatska)


Sretni Danci

Danas, čelnici iz cijelog svijeta se pitaju zašto su neka društva sretnija od drugih. U isto vrijeme, zemlje poduzimaju razne korake kako bi mjerile svoj uspjeh kao društvo – ne samo rastom gospodarstva – ali i koliko su se njihovi životi poboljšati, ne samo u životnom standardu, već i u kvaliteti života. Međutim, ova ideja nije nova. Međunarodne ankete često spominju Dansku kao najsretniju zemlju na svijetu i to, je naravno, potaknulo sve veći interes od strane istraživača sreće. Koji su razlozi visokih razina sreće u Danskoj? Na Happiness Research Institute-u smo pokušali odgovoriti na to pitanje. Nadamo se da će ova izložba rasvijetliti ovu zagonetku te doprinijeti raspravi o tome kako možemo mjeriti napredak naših društava i poboljšati kvalitetu života.


Vlada Divljan

Dokumentarna izložba inspirirana životom i radom Vlade Divljana svojevrsno je malo nepretenciozno podsjećanje na refleksiju njegovog utjecaja na razvoj urbane kulture regije bivše Jugoslavije. Njegov glas je arhetipski zvuk jugoslavenske pop kulture, kako u prenesenom smislu tako i u doslovnom. Kao što je i Vladina muzika puna emocija, bilo da je u pitanju mladenački bunt bilo zrela ljubav, idejama za izložbu i događaje kojima želimo obilježiti sjećanje na njega pristupamo osobno i emotivno. Upravo inspirirani njegovim nepokolebljivim duhom želimo vidjeti što više Divljanovih lica – dječaka, buntovnog adolescenta, pop zvijezdu, prijatelja, predstavnika generacije, pjesnika, emigranta, skladatelja, muža i oca… Bez pretvaranja, nepotrebne šminke, suvišnih stihova i poteza te suhoparnih floskula o pop kulturi. Izložba koju je početkom godine postavio UK Parobrod iz Beograda podrazumijeva pop up multimediju sačinjenu od Vladine (kako one iz Beča, tako i beogradske) obiteljske kolekcije predmeta i instrumenata, kao i njegove dosad široj javnosti nepoznate fotografije u kojima ćete ove godine moći uživati samo na Weekendu!


Petak 23.09.2016.   20.00 – 21.45    Dvorana Vikendica

MTV presents film Afterparty

“Afterparty” je satirična tragedija i kronika jedne generacije predstavljena kroz sveapsorbirajući milje beogradskog clubbinga i estradizirane kič kulture koja posredstvom medija postaje sinonimom ‘’srpskog sna”. Marko je čovjek rastrzanih strasti, karizmatičan i ambiciozan, ali prilično suženog pogleda na stvari. Okružen društvom koje propagira takve vrijednosti, Marko postaje oličenjem mediokriteta, osuđen na hermetičan svijet konzumerizma i instant hedonizma.

Luka Bursać, redatelj (Srbija)