Predavanja

Klin: gotovo savršeno oglašavanje – ili kako kreirati uspješne poruke u svijetu lakog ignoriranja

U ovom će predavanju biti obrađene neke ključne aspekte uspješne tržišne komunikacije u modernim medijima i na koji način se oglašavanje potpuno promijenilo, ali i ostalo isto. Ukratko: recept za uspješnu komunikaciju brenda na mobilnim telefonima, YouTubeu i ostalim platformama moderne kulture gdje sadržaji, iskustva i relevantnost znače više nego samo oglasi…


Gola istina iz Švedske

NA-KD.com je novi online fashion marketplace projekt u Skandinaviji, već poznatog i uspješnog tima u svijetu e-commerca, koji će po prvi put gostovati u ovoj regiji. Rast e-commerca koji pratimo na regionalin tržištima zahtjeva da napokon dobijemo uvid u teme profesionalnog e-commerca te viralnog i social shoppinga.


Talking Turkey: Experiencing and Managing Media in a ‘Subcontinent’
A View from the Huge Turkish Market (and Beyond Its Borders)

Republika Turska je postala jako prisutna u različitim sferama života i posla na Starom kontinentu, u našoj regiji, ali i znatno dalje, bilo da se radilo o tekućim pitanjima izbjegličke situacije, političkim stremljenjima, povećanom industrijskom značaju, bilo zbog pukoga gledanja ozloglašenih turskih sapunica na Balkanu i u Istočnoj Europi.
Turska je veliko i rastuće trzište, zemlja od skoro 80 milijuna stanovnika, vibrantnom medijskom scenom s preko 300 TV postaja te mladom populacijom koja u potpunosti iskorištava sve prednosti društvenih mreža. Kroz raširenost turskog jezika turski mediji i agencije prisutni su u mnogim susjednim zemljama.

Prema tome, mediji su u Turskoj važni i uvijek prisutni, u svakom pogledu. Ova prezentacija prikazuje tursku medijsku scenu i usredotočuje se na ključne točke, kao što su tko su turski medijski igrači, kako medijskim planiranjem upravljati 12 gradova s preko milijun stanovnika, koliko je različitih pristupa u izvještavanju i oglašavanju, zašto turski korisnici kotiraju visoko na Facebooku i drugim društvenim mrežama, kako je Turska postala ulazna točka prema Bliskom istoku i Središnjoj Aziji i dr.
Sudionici će doznati mnoštvo detalja koje inače nikad ne bi povezivali s Turskom te će na kraju razumjeti zašto će Turska u budućnosti postajati sve prisutnija u svijetu medija, u Europi i dalje: Kakva je medijska scena u Turskoj? Kako planirati medije u tako kompleksnom okruženju? Kako funkcioniraju turske oglašivačke agencije?


Savršeno mjesto za rad

Zrinka Lovrenčić, direktorica kompanije „Great Place to Work“ iz Australije na Wekendu održati predavanje o jedinstvenom modelu koji kompanijama pomaže da stvore u svojoj organizaciji „sjajno mjesto za rad za zaposlenike“ istovremeno podižući vrijednost za vlasnike.