Radionice i radni prostor


 RADIONICE


Petak 23.09.2016.   11.15 – 12.15    Radionica

Slavica Habjanović

HASSELL, Communications Manager Kina i Hong Kong (Kina i Hong Kong)

Slavica Habjanović je menadžerica komunikacija vodećeg međunarodnog dizajnerskog poduzeća HASSELL. Dio je njihovog globalnog komunikacijskog tima već pet godina te se nedavno preselila iz Australije u Hong Kong kako bi se fokusirala na brzo mijenjajuće urbane centre u Aziji. Sa jakim shvaćanjem globalnih trendova koji oblikuju naše svakodnevne živote, Slavičin posao ju izlaže u prvi plan urbanog dizajna i faktora koji doprinose promjenama na globalnoj razini oko nas. Sve kompleksniji projekti koje klijenti donose u HASSELL zahtijevaju kulturu građenu na suradnji, kreativnosti i inovaciji u dizajnu kao i u samoj isporuci, a provodi ih integrirani tim arhitekata, dizajnera interijera, pejzažnih arhitekata, urbanih dizajnera i specijalističkih savjetnika. Ta kompleksnost nije nigdje toliko vidljiva i ubrzana kao u Aziji, pogotovo u Kini. Osim rada u HASSELL-u Slavica doprinosi i Fluoro Digitalu i Hrvatskom Glasniku (Croatian Herald), savjetnica je glazbenom startupu Booker Garden te je osnivačica komunikacijske platforme Tribe: Color. Slavica je imala niz važnih komunikacijskih i osnivačkih uloga u medijima, dizajnu, kulturi i društvenoj te ekološkoj zaštiti. Diplomirala je sociologiju i engleski jezik na Zagrebačkom sveučilištu, a magistrirala je komunikacije i izdavaštvo na sveučilištu University of Melbourne.

Megatrendovi koji tresu gradove u kojima živimo i zašto bi nam trebalo biti stalo

Sa trenutnom stopom urbanizacije, do 2050. godine dvije trećine svijeta činit će urbano, a tek jednu trećinu ruralno stanovništvo. Većina tog rasta dogodit će se u Aziji i Africi, no gradovi u cijelom svijetu doživljavaju jedinstvene promjene i suočeni su s izazovima, ali i prilikama kao nikad prije. Usto gradovi rastu i utjecajem, zbog čega se predviđa da će s vremenom postati jednako moćni ili još moćniji od cijelih država. Na sve nas će utjecati megatrendovi koji mijenjaju gradove u kojima živimo i njihovi budući oblici. Po cijelom planetu vidimo snažne zajedničke niti i fantastične primjere kako gradovi i timovi ljudi koji ih oblikuju, djeluju zajedno u rješavanju njihovih problema.


Petak 23.09.2016.   16.45 – 17.45   Radionica

Kako osigurati kvalitetan brand engagement u mobilnom oglašavanju?

powered by RedView Media

S obzirom da volumen mobilnog oglašavanja i dalje ubrzano raste te radi njegove neosporive važnosti za ukupni media mix, marketingaši moraju uskladiti svoje strategije mobilnog oglašavanja s ostalim digitalnim aktivnostima i pomaknuti se dalje od standardnih formata oglasa kako bi postigli zadane ciljeve kampanja i iskoristili puni potencijal mobilnog kanala. RedView Media će pokazati best practice strategije mobilnog oglašavanja i primjere mobilnih kampanja iz različitih industrija i vodećih brendova. Radionica će obuhvatiti cjelokupni ciklus mobilne kampanje – od od faze strategije, odabira formata i postavki do upravljanja kampanjom i ključnih pokazatelja uspješnosti za brand engagement na mobilnim uređajima.

Marin Barbić

RedView Media (Hrvatska)

Diana Dumanić

RedView Media (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   11.15 – 12.15   Radionica

I Didn’t Sign Up For This Shit – Kako slati dobre newslettere?

powered by M+Agency

Neki newsletteri automatski završe u spamu, neki niti ne zaslužuju bolje, a neke sami tamo pošaljemo! Osim isticanja važnosti, prednosti i snage email marketinga, predavanje će obuhvatiti praktične i korisne savjete kako kreirati dobar newsletter, zašto ga pažljivo analizirati i kako putem newslettera prodati uslugu ili proizvod.

Luka Frljužec

M+ Agency, Email Marketing Expert (Hrvatska)

Jelena Viljevac

M+ Agency, COO / Chief Operating Officer (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   12.30 – 13.30   Radionica

Brzi servis copyja

Dođite na besplatnu zamjenu izlizanih tekstova i kreativnog ulja

Majstori copy-mehaničari Nenad i Nebojša sat vremena će vam pružati usluge pregleda vaših web tekstova i pojasniti vam zašto su oni danas, kad se na internetu čita više nego ikad prije, važniji nego ikad prije. Prijavite svoj web site, landing stranicu, webshop, newsletter ili Facebook stranicu (ili ponesite URL na komadiću papira).
* Tko prvi copywriterima, njegova stranica.

Nenad Vukušić

Copyraonica – web writing workshop, osnivač i predavač (Hrvatska)

Nebojša Grbačić

Copyraonica – web writing workshop, osnivač i predavač (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   15.30 – 17.30   Radionica

IBM Design Thinking

powered by IBM i Megatrend

Svi pričaju o metodologiji design thinking, ali znate li kako zaista izgleda primjena takve metodologije u stvarnom životu, namijenjena pravom klijentu sa stvarnim zahtjevima i izazovima? Dođite na radionicu IBM Design Thinking, gdje ćemo vam pokazati kako kreirati poboljšano korisničko iskustvo, i to upravo na primjeru Weekend Media Festivala. Podaci govore da 75% onoga što čujemo uistinu i naučimo ukoliko to zaista i prakticiramo. Slijedom toga, pokazat ćemo vam ”Designing the Wimbledon experience”, priču kako su naši kolege iz IBM US uz primjenu prediktivne analitike doslovno učinili čudo. Pridružite nam se, zajedno zasučimo rukave i počnimo crtati, izrađivati ili stvarati nove koncepte koristeći iskustva drugih i oslanjajući se na vlastite ideje.

Zabava je zajamčena!

Moguće nuspojave: kao i neki drugi lijekovi, i naša radionica može prouzročiti nuspojave, iako se one kod svih ne javljaju u istom vremenskom razdoblju. Navedene su nuspojave uočene samo u slučajevima uzimanja metodologije više od tri dana zaredom, kada se mogu javiti veliki naleti kreativnosti, potreba za rješavanjem problema ili želja za kolaboracijom i stvaranjem inovacija. IBM Design Thinking koriste brojne tvrtke iz različitih industrijskih grana, pa čak i javne uprave širom svijeta, kako bi pronašle bolja i inovativna rješenja u dinamičnom okruženju u kojem danas poslujemo, živimo i radimo, u kojem tradicionalne metode i alati više ne daju očekivane rezultate. Vidimo se!

Milivoj Obradović

Megatrend poslovna rješenja, Business Intelligence konzultant (Hrvatska)

Ana Veir

IBM Hrvatska, Konzultant za EU fondove, Odjel poslovnog savjetovanja (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.   10.00 – 11.00    Radionica

Formula za pitch – Kako prezentirati svoju ideju?

Kompaktno majstorsko predavanje puno uvida u to kako ostvariti bolji utjecaj kao profesionalac, umreženik ili poduzetnik – uglavnom bilo tko tko želi utjecajno komunicirati. Dobit ćete vrijedne praktične savjete i spoznati tehnike govora tijela koje pojačavaju vjerodostojnost i utjecaj te ćete naučiti kako govoriti samopouzdanije i steći više povjerenja od svoje publike. Usvojite govorničke savjete kojima ćete naštimati svoju prezentaciju te prihvatite ideje kojima ćete povećati svoje šanse za uspjeh.

Peter Hopwood

Hopwood Communications, Presence Expert and Public Speaking Storyteller / Osnivač (Velika Britanija)


Subota 24.09.2016.   10.00 – 11.00   Radionica

Big Bang Of Digital Analytics

Vrijeme je da prestanete donositi odluke prema slutnjama, barem što se tiče online okruženja. Uz brojne digitalne alate na tržištu više nemate pokrića za nerazumijevanje posjetitelja vaše web stranice ili korisnika mobilne aplikacije. Saznajte pripada li vaše poduzeće u good, bad ili ugly segment i otkrijte koje informacije vrijedne za vaše poduzeće možete pratiti putem digitalne analitike.

Iva Obrovac

404, Viši specijalist za digitalno oglašavanje na PPC platformama (Hrvatska)


VIKEND RADNI PROSTOR


Petak 23.09.2016.     11.15 – 12.15     Vikend radni prostor

Hrvatski Telekom kao startup akcelerator

powered by Hrvatski Telekom

t com logo

Premda je Hrvatski Telekom uglavnom poznat kao najveći hrvatski telekomunikacijski operator, posrijedi je kompanija koja se bavi i mnogim drugim djelatnostima – na primjer, prodaje struju ili pak pomaže kreativnim studentima i startupovima u realizaciji njihovih ideja. HT-ov STEM HUB, HT Innovation Camp, hackaton i generalno pokroviteljstvo prestižnog natjecanja Idea Knockout u suradnji s tehnološkim magazinom Bug samo su neke od aktivnosti pomoću kojih Hrvatski Telekom formatira idejne nemire juvenilnih neimara. S obzirom da se zna da je u toj igri jedan od glavnih dobitaka put u Las Vegas, onda je ovo predavanje najbolji odgovor na pitanje – kako?

Bojan Mušćet

Hrvatski Telekom, stariji stručnjak za komunikacije (Hrvatska)

Dragan Petric

Bug, izvršni urednik (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.    12.30 – 13.30     Vikend radni prostor

Nova era marketinga: kako možemo biti uspješniji na poslu zahvaljujući tehnologiji?

powered by SAP

Evolucija pretvara marketing u sve veću tehničku funkciju. To je posljedica prevlasti digitalnih kanala koji u velikom obujmu služe poslovanju, umjesto da se koriste samo kao komunikacijski kanal. U tom je procesu big data, to jest ogromne količine podataka koje su marketinške organizacije uspjele skupiti od potrošača na svim točkama interakcija, pružio dodatne alate za marketing te povećao vrijednost korištenja digitalnih kanala. To je se dodatno pojačalo povećanjem moći iskusnih tehnologija upravljanja koje su omogućile kontekstualno relevantne komunikacije i interakcije te masovnu personalizaciju. Ova prezentacija će otkriti kako tehnologija može pomoći marketingu da ima bolji učinak, što rade vodeći brandovi i zašto je znanstveni pristup potreban u stvaranju nove ere marketinga. Kako marketing istovremeno ima zadaću obavještavanja i inspiriranja, tehnologija je tu da mu olakša taj process. Uvjerite se uživo!

Ana Šipušić Pleše

SAP, Hybris Presales Consultant (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.     15.30 – 16.30     Vikend radni prostor

Nakon deadlinea – Priče s terena

powered by Profil

Na policama hrvatskih knjižara netom se pojavilo jedinstveno literarno izdanje, nudeći čitateljima uvid u svijet iz perspektive domaćih vanjskopolitičkih novinara. Naš čovjek na terenu u ovom slučaju moćan je kolektiv iskusnih reportera iz tiskanih i elektronskih medija, prigodno okupljenih u svrhu da s javnošću podijele i ono sve što dosad nisu – kako se, recimo, osjećaju kada se kamere ugase, što o Jugoslaviji možemo naučiti od vojnika Polisarija, zašto je važno imati Vegetu na Sejšelima, kakav talog sjećanja nose s Lampeduse, iz Ukrajine, Sirije… Zbirku reportaža ‘Nakon deadlinea – priče s terena’ ispisalo je 14 sadašnjih i bivših vanjskopolitičkih novinara: Bisera Fabrio, Ivana Dragičević, Boris Orešić, Renata Rašović, Ana-Bella Leikauff, Jasmina Kuzmanović, Nataša Barac i Zorana Bajt, Elizabeta Gojan, Dragan Nikolić, Hrvoje Krešić, Josip Šarić, Jerko Bakotin te Snježana Pavić. Prema najavi izdavača, Profil Knjige, zbirka donosi reportaže i priče o zanimljivim mjestima, opisanima na nekonvencionalan, vrlo osoban način. U knjižarama od 13. rujna, prva promocija na Weekend Media Festivalu.

Ivana Dragičević

N1 Televizija, urednica vanjske politike (Hrvatska)

Hrvoje Krešić

RTL, reporter (Hrvatska)

Dragan Nikolić

HRT, vanjskopolitički reporter (Hrvatska)

Adriana Piteša

Profil, urednica (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.    11.15 – 12.15     Vikend radni prostor

SnapUp 2.0

Nakon uspješnog prvog Snapchat meetupa u Zagrebu, koji je okupio preko 120 zaljubljenika u Snapchat, Bamboo Lab organizira SnapUp 2.0., drugi susret Snapchattera, posvećen svim korisnicima i zaljubljenicima (ali i onima koji će to tek postati) u Snapchat – trenutno najbrže rastuću društvenu mrežu sa 150 milijuna aktivnih korisnika te 10 milijardi video pregleda dnevno. Na drugom SnapUpu pričat ćemo o tome zašto brendovi u Hrvatskoj trebaju koristiti Snapchat te o rastućem utjecaju koji ima u Hrvatskoj. Zašto vam je Snapchat potreban u izgradnji vlastitog brenda, saznajte na SnapUpu 2.0.!

MODERATOR

Iva Soldo, Bamboo Lab, suosnivačica i direktorica marketinga (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.     12.30 – 13.30     Vikend radni prostor

WhatsUpCroatia je vaš sljedeći najbolji poslovni alat za marketing

WhatsUpCroatia omogućuje vam da na moderan i kreativan način dodatno promovirate svoju tvrtku i poslovna rješenja te budete u izravnom kontaktu sa klijentima i kupcima. Servis predstavlja inovativnu platformu za sve vaše digitalne marketinške kampanje, promocije i načine na koje se može doprijeti do ciljne publike. WhatsApp Messenger je višeplatformska mobilna aplikacija za slanje poruka s preko milijardu korisnika širom svijeta. WhatsApp je na raspolaganju za različite mobilne platforme, odnosno Android, iPhone, BlackBerry i Windows Phone. Aplikacija omogućava slanje teksta, slike, videa, audio poruka, vCard datoteka pa čak i lokacija, što WhatsApp Messenger čini različitim od tradicionalnog SMS-a. Korisnici WhatsAppa dijele više od 700 milijuna fotografija i 100 milijuna videa svaki dan. WhatsUpCroatia pomaže u rastu vaše baze korisnika i same prodaje usluge i/ili proizvoda, i to je personalizirana „messaging“ platforma. WhatsUpCroatia je multifunkcionalan, nezamjenjiv, jedinstven i sasvim novi komunikacijsko-marketinški alat – jednom kada znate kako ga dobro iskoristiti.

Kristijan Milan Lopac

WhatsUp Croatia, General Manager (Hrvatska)

Silvano Gospodarić

WhatsUp Croatia, Communication Manager (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.     16.45 – 17.45     Vikend radni prostor

Body@work – cjelovit pristup zdravlju na radnom mjestu

Puno sati pred računalom i dugotrajno sjedenje u uredu uzrokuju ukočenost te bolove u leđima i vratu. Ciljanim vježbama za vrat, leđa i ramena program Body@work pomaže umanjiti štetni utjecaj suvremenog radnog mjesta na naše zdravlje. Samo 15 minuta vježbi dnevno dovoljno je da osvijestimo i rasteretimo mišićne skupine koje najviše “pate” za radnim stolom te tako povećamo učinkovitost i motiviranost i općenito se bolje osjećamo. Kako pravilno sjediti, kako se držati, pod kojim kutom u odnosu na računalo raditi? Sve to i još više pokazat će vam Ana-Marija Jagodić Rukavina, mr. spec. kineziologije i osnivačica PBS centra.

Ana-Marija Jagodić Rukavina

PBS Centar sportske izvrsnosti, osnivačica PBS centra i inovatorica Body tehnike (Hrvatska)