Weekend Radni Prostor (NOVO!)

Medianet je istražio tko je najpopularniji novinar u Hrvatskoj.

medianet_full

Istraživanje Medianeta nakon dvije godine pokazat će tko je u očima hrvatskih građana najpoznatiji novinar. Prisjetit ćemo se rezultata ankete iz 2013. i predstaviti vam rezultate iz rujna 2015. Tko su najpopularniji televizijski, radijski i tiskovni novinari? Pridružite nam se u kratkom, ali dinamičnom predstavljanju i saznajte. Možda ste baš vi među deset najpopularnijih novinara!


Metricom – prati život društvenih mreža

metricom_full

Interaktivna radionica alata Metricom, specijaliziranog za praćenje i analizu društvenih mreža u regiji. Njegove su prednosti brzina i jednostavnost s manje pogrešnih postova, lokalna podrška i automatski sentiment.


Razmišljati poput kreativne agencije: u lovu na veliku ideju

Alen Kekić

I to nije sve, kreativni direktor (Hrvatska)

Rona Žulj

I to nije sve, copywriter (Hrvatska)


Kreativnost se, ponajprije u marketinškim krugovima, iz nekog razloga podsvjesno smatra nečim gotovo na rubu mističnog. Nečim čime su blagoslovljeni rijetki, pomalo autistični kvaziumjetnici koji tu i tamo, nakon nekog neartikuliranog rituala i hektolitra kave, izbacuju nekakve ideje, manje ili više po ukusu osobe koja ih treba odobriti. To je prihvatljivo kada kreativnost treba prodati, ali loše kada treba razgovarati o kreativnom procesu i idejama. Stoga ćemo demistificirati pojam kreativnosti i osvijestiti proces razvoja ideja dobro vođenih brandova. Ako ste se kao klijent barem jednom poželjeli naći s druge strane i upustiti u traženje ideja – dobrodošli. Tko zna, možda će vam kreativni proces s kojim ćemo vas upoznati pomoći da samostalno dođete do kreativnijih ideja.


Kako bi svijet izgledao bez dizajna

Živimo u dobu digitalnih medija u kojem se informacije razmjenjuju munjevitom brzinom. Pozornost nam privlače tekstovi do 144 ili čak od 90 znakova. Opsežniji su nam tekstovi dosadni ili predugi. Brzina plasiranja i obrade informacija dovela je do komuniciranja uglavnom preko vizualnih sadržaja koji nerijetko ne zadovoljavaju minimum profesionalnih standarda. Ako se pak radi dizajn za društvene mreže, često se podcjenjuje uživatelje tog sadržaja. Zašto je mrežni sadržaj manje vrijedan od outdoor ili print materijala? Zašto se od sr..e materijala očekuju rezultati visokobudžetnih spotova i TV kampanja?

Ekonomije u prethodnim stoljećima i desetljećima ‘rasle’ su na različitostima, segmentiranju, dobro osmišljenom dizajnu ambalaže i promidžbenih materijala. Predvodnici industrije postali su to što jesu jer im je svaki djelić lijepo izgledao. Sudjelujte u raspravi i pogledajte kako bi izgledali proizvodi i kampanje velikih tvrtki bez dizajna. Bi li postali to što jesu s isključivo mrežnim oglašavanjem?


Destination advocacy – novi model komunikacije u turizmu i gostoljubivosti

Anja Mutić

Travel Journalist & Digital Nomad (Hrvatska/SAD)

Važno je znati medijsku vrijednost promidžbene kampanje. Činjenice i brojevi mogu dokazati njihovu uspješnost. Riječ je o temelju klasičnog PR-a turističkih odredišta, no to više nije dovoljno. Promicanje odredišta, Destination advocacy, novi je model promidžbe koji koristi emocije kako bi zadobio srca utjecajnih osoba i opinion makera. Konačni je cilj krajnji korisnik – turist i putnik – gost koji će se stalno vraćati.